Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Azonosítatlan repülő objektumot rögzített katonai felvételek műszaki elemzése

Azonosító: K201901                                                                                           Hasonló alsó hajtómű technológia.

X-01 belső megjelenésében illusztrálva... Megjegyzés: prototípus realizált kifejlesztése esetén a tényleges és részletezett gyártási dokumentáció biztosítható a részemről.

1.png

 

Folytatás link: X-01 ANTIGRAVITY

Azonosító: K201902 

px--1-analizis.png

Objektum videó:

Szimulációk: sajnos szoftverhiány miatt, csak rész szimulációt tudtam végezni. A szükséges végeselem számítások milliós nagyságrendű szoftverbeszerzést igényelnek, amivel légellenállást, objektum forgó mozgású repülése közbeni változásokat és összevont szimulációs elemzéseket lehetne végezni szerkezeti - test- hajtóművek erőviszony bemutatására és tesztelésére.

Az  objektum eredeti technológiájának az elemzését végzem légtér váratlan belépésre képen a Pentagon teszt, ami ezt nem tudja produkálni, aminek árulkodó jelei:

- objektum felső határréteg szabálytalan eltolódása

- objektum alsó hajtómű határréteg részmegtartása

- térszerkezeti folyamat szabályosságának követési hiánya a térnyitási erővonal-spirál mentén

nevtelen.png

Egy sima hangrobbanás is nagyobb szabályosságot támaszt ... mint a felső képen látható folyamat.... ez a szabályosság vonatkozik a felsőbb szerkezeti (térszerkezeti) erőviszonyokra is véleményem szerint.

hangrobbanas.png

 

 

 

 

 

 

 

 

PX-1 belső megjelenésében illusztrálva... Megjegyzés: prototípus realizált kifejlesztése esetén a tényleges és részletezett gyártási dokumentáció biztosítható a részemről.

1.jpg

 


2.jpg

 

.2.jpg

Fontos megjegyzés: biztos vagyok benne, hogy hasonló kísérletek zajlanak bizonyos körökben. Mivel viszont a jelenség nem ismert teljesen (szinte egyáltalán) kérném a kutató kollégákat, hogy izotópot használjanak olyan bomlási idővel, melyet a lokalizált kutatás időtartamának keretébe hagyjanak csak ionizált állapotban. Az első kísérlet csak térrendszeri kimozdulás azaz lengés mérésére kellene hogy létrejöjjön, de mivel a láncreakció nagyon gyors, ezért minimális értékek megfigyelésére készült detektálási lehetőséggel kellene élni az első kőrben, és azok adatainak a kielemzése után lépni csak tovább.

gamma-kes.png

Folytatás link: Tér hajtómű próbapad

Azonosító: K201903 

Azonosító: K201904 

Azonosító: K201905