Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Katonai K+F Új rakétahajtóművekre és lokális rakétapajzsra

raketak1.png

..r-pajzs.png

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                            A lokális rakétapajzs feladata a katasztrófavédelmi rakéta mozgása alatt teljes felületére kiterjedő szilárd vagy energetikai mechanizmus általi véletlen vagy akaratlagos behatás kivédése.

Kutatásom során 3 fő lokális pajzsot különböztetek meg:

1. Alap burkolati rakétapajzs:

2. RB3-01 burkolati hajtóművel összeegyeztetett lokális rakétapajzs:

3. R-F01 burkolati hajtóművel összeegyeztetett lokális rakétapajzs:

Fontos: harci rakéták elhárító rendszereinek fejlesztése és alkalmazása katonai szemszögből fontos. De katasztrófavédelmi rakéta akár ezen rakétavédelmi rendszerek behatására is védett szerepet kell hogy betöltsön, mivel nukleáris töltetet hordoznak a katasztrófavédelem okán AZAZ NEM HARCI RAKÉTÁK!

Nem harci rakétánál:

"Épített" azaz "rendszerben kialakított" rakétatest energia burkolatának  hatásmechanizmusa képes elméleti kutatásokra alapozva haladó rakétatesten lokalizált szilárd anyagbecsapódást vagy lokalizált "hő" becsapódást=(elhárító rakétánál) kivédeni. Mivel RB3-01-nél és R-F01-nél burkolati hajtómű van, ezért a pajzsra különített energia funkcionális részét maga a hajtómű is biztosítja. Mivel rendszerre kötve működi a pajzs és a hajtómű ebben az esetben, ezért egy előre megtervezett funkcionális felépítést eredményez rakétavédelem típusától és külső támadási energiaelhárítás nagyságától függően.

Maga a felvetésem elsőre lehetetlennek tűnhet, de ha figyelembe veszi hadmérnök, hogy lokalizált energiabecsapódás (komplex) kivédését rakétatesten több eredős ellen kölcsönhatás képzi, akkor már megfoghatóbb a felvetett pajzs elméletem. A fő kihívás, hogy maga a kijelölt pályán  haladó katasztrófavédelmi rakéta meg tudja tartani pályamódosítás nélkül épp rakétatest mozgását miközben az ellenerő kölcsönhatásokat is biztosítja. Elméleti kutatásom ezen rendszer szisztematikus felépítéseit szolgálja a rakétahajtómű funkcióinak biztosítása mellett.

Jövőben kivitelezésre kerülhető rakétapajzs védelemre igényt fenntartó töltetszállító rakéták RB3-01 hajtóműnél katasztrófaelhárításra:

22.jpg

..44.jpg